Geschiedenis

Geplaatst op 31 oktober 2013

Ontstaan en de activiteiten van de Cultuurdrukkers

Er waren eens twee personeelsverenigingen die wilde gaan samenwerken. Na enkele gesprekken is het er dan toch van gekomen. De ene personeelsvereniging was geboren in 1973 en heette Personeelsvereniging Drukkerij en Diensten zij woonde ook in het huis van Drukkerij en Diensten.

De anderen woonde in de buitengebieden van Apeldoorn en heette daarom ook Personeelsvereniging Werbo Buitenobjecten zij is geboren in 1979.

De twee gingen toen samen wonen in 1985 en zij trouwde op 12 februari 1986 en noemde zich Personeelsvereniging De Cultuurdrukkers en gingen met zijn allen wonen in het huis van de Felua-groep(tegenwoordig Lucrato) aan de Egerlaan

Vanaf die tijd is er veel veranderd bij de personeelsvereniging. Waren er voor die tijd nogal eens bestuurswisselingen na 1986 kwam er een enthousiast bestuur, waarvan de meesten al een heel lange periode in het bestuur zitten en het erg naar de zin hebben.

Ook de activiteiten zijn in de loop van de tijd veranderd, zo had je voorheen een tafeltennisclub, een fotoclub en instuifavonden, maar ook was er Langlaufen en Wildwatervaren deze activiteiten zijn allemaal verdwenen vanwege de verminderde animo.

Ook het midzomernachtfeest is er niet meer (maar er gaan weer stemmen op om deze avond weer in eren te herstellen).

Alle aandacht gaat nu nog uit naar de bestaande activiteiten zoals Sinterklaas en Pasen maar ook de kinderen van 10 jaar tot en met 16 jaar worden niet vergeten alhoewel het steeds een klus is om iets leuks voor deze groep te doen. De klapper elk jaar is de kerstgala-avond daar kijkt iedereen naar uit en de kaarten zijn dan ook binnen de kort mogelijke tijd uitverkocht.
Als bestuur zijn we natuurlijk nog steeds op zoek naar andere activiteiten die we met onze leden kunnen doen, idee├źn en suggesties zijn van harte welkom.